Noordmolen komt uit de verf

NOORDMOLEN KOMT UIT DE VERF

10-06-2015

Nu in 2015 het zilveren jubileum van de weer in werking zijnde molen wordt gevierd is er voor amateur kunstenaar een schilderwedstrijd uitgeschreven.

Door de amateurkunstenaars zijn vervolgens bijna 40 schilderijen aangeleverd.

Op woensdag 10 juni 2015 om 16.30 uur was de prijsuitreiking van de beste vijf kunstwerken in de kunstkelder van De Galeriet te Delden. De Prijsuitreiking werd gedaan door Wethouder Harry Scholten van de Gemeente Hof van Twente. De prijzen waren vijf waarde bonnen te besteden bij een van de leden van de Deldense Ondernemers Vereniging.

De Wethouder benadrukte onder de indruk te zijn van het grote aantal inzendingen en de variatie in de verschillende schilderijen. Hij vertelde dat hij bij het vieren van het zilveren jubileum ook aanwezig was en dat de Noordmolen een belangrijke toeristische alsmede educatieve waarde heeft voor de Hof van Twente.

De winnende vijf schilderijen zijn tot en met 30 juni in expositie in De Galeriet.

De overige schilderijen zijn in de etalages van de Deldense Ondernemers te bewonderen tot en met 30 juni. U wordt van Harte uitgenodigd om de schilderijen te bewonderen en ook een bezoek te brengen aan de Noordmolen.

Juryrapport:

De jury bestaande uit Mark Kuipers van Kuipers Kunst & Antiek,  Godfried van Oostrom van Galerie en Kunstuitleen De Pook,  Leonie Snuverink en Gerard Zengerink van Kunstgalerie De Witte Kamer en Voorzitter Dinant Keizers van De Galeriet Kunst Interieur Kleur hebben als volgt vastgesteld.

Nummer 1

IMG_9195

Met recht krijgt dit schilderij van ons de titel toegewezen van deze schilderswedstrijd: “Noordmolen komt uit de verf”.  Een schilderij met een professionele uitstraling. Het kleurgebruik is prachtig. Zelden zie je dat een schilder een donker waterrad als een zacht voorwerp kan schilderen. De compositie is goed en de voorgrond heeft een uitnodigende vlakverdeling. De detail in stenen en dakpannen zijn een streling voor je ogen. Het water is licht en helder. Als je dit schilderij goed bekijkt dan hoef je eigenlijk niet meer naar de echte Noordmolen.

Proficiat  Ben ten Heggeler uit Hengelo.

Nummer 2
IMG_9194

Een waarachtig groot schilderij. De Noordmolen daar draait het om. De Noordmolen komt als gebouw tot leven door zijn bijzondere omgeving. Een eigen inbreng om bij weg te dromen. Het bos is op de achtergrond aanwezig maar niet voor iedereen is dit bos hetzelfde. Het schilderij is gemaakt vanuit het Kikker Perspectief waardoor je het idee hebt dat jezelf in het water staat. En toch krijg je bij dit schilderij geen koude voeten maar een bijzonder warm gevoel.

Proficiat Henk Nijsink uit Rijssen.

Nummer 3
IMG_9117

Dit schilderij treft je letterlijk en figuurlijk in het Hart. De Noordmolen weergegeven met bijzondere ronde maar toch weer kubistische vormen. Een indrukwekkend schilderij om iets meer afstand van de nemen. Door het kleurgebruik en de vele details is het in zijn ingetogen lijst een prachtig werk waarin je op een positieve manier helemaal de weg kwijt kunt raken.

Proficiat Geesje Kuit uit Delden.

(Dit schilderij is te koop voor €485 info 0649698710)

Nummer 4
IMG_9192

Een schilderij om bij stil te staan.  Een schilderij dat je op het verkeerde been kan plaatsen. De Noordmolen is volop aanwezig en vraagt je aandacht. Toch wordt je door de lichtinval en het heel eigen kleurpallet dat gebruikt is, uitgenodigd om iedere keer weer naar het gewaagde water te gaan maar je wilt weer naar de Noordmolen terug.  Een prikkelend schouwspel dat je niet snel zult vergeten.

Proficiat Luci Oerbekke-Koelen uit Almelo.

Nummer 5
IMG_9191 (1)

Je kunt het hele doek vol schilderen om maar niets te missen van wat er allemaal is. Je vol overgave storten op het doek en met gewaagde lijnen het kunstwerk laten worden tot wat je allemaal ziet.

Zachte kleuren in gewaagde contouren geven een niet traditionele sfeer van de Noordmolen. Een poëtisch schilderij teruggebracht tot het minimale essentie van wat er toe doet.

Proficiat Anneke Reinderink uit Goor.

IMG_9201

Geplaatst in Algemeen en getagd met , , .